Забележителности

 

Град Шипка

 

Град Шипка е разположен по южните склонове на Стара планина и се радва на прекрасна гледка към долината на розите и тракийските царе. Той е почти еднакво отдалечен както от столицатa (200 км), така и от черноморието (250 км).

Близостта до Стара планина и смесените широколистни и борови гори осигуряват на Шипка един от най-чистия и прохладен въздух в България.

На минути път от хотела започват няколко маршрута за разходка или за каране на маунтин байк.

 

Храм-паметник - Шипка

Сред многото забележителности, заслужаващи да бъдат посетени в Шипка, църквата с позлатените кубета заема централно място. Построена в памет на загиналите войни в руско-турската война, основно обновена през 2003 година, тя е красива и вълнуваща.

 

Връх Шипка

На връх Шипка е паметникът на свободата, напомнящ ни за епичните боеве в защита на прохода. 894 стъпала водят до входа на четириетажния паметник, от върха на който се открива чудесна панорама към Северна и Южна България.

 

Бузлуджа

На 12 км. от Шипка е връх Бузлуджа, където зимата има добри условия за каране на ски. Пистата е с влек.

 

Тракийски гробници

Повече от пет тракийски гробници са отворени за посещение. Заедно с гробницата в Казанлък човек може да получи подробна информация за живота и културата на траките живяли по тези земи.

 

Язовир Копринка

На 8 км. от нас е язовир Копринка, известно място за любителите на риболова.